De nervus vagus is de 10e hersenzenuw die een belangrijke factor speelt in het kalmeren van stress. In het lichaam, het zenuwsysteem en de mind. Door specifieke technieken toe te passen, geef je ruimte aan je spieren, bindweefsel, gewrichten en het zenuwsysteem. Hierdoor breng je de aandacht terug naar het lichaam en neemt stress en druk ook af in je mind. Nervus vagus massage is dus effectief in herstel.

In een eerdere blog ‘De geheimen van de nervus vagus‘ schreef ik al een aantal tips die je kunt toepassen om de nervus vagus te kalmeren. Er zijn namelijk diverse activiteiten die je kunt inzetten om ontspanning te geven aan de nervus vagus.

Massage is hiervan een belangrijke. Omdat je op deze manier direct op het lichaam werkt en een directe change kunt maken in het lichaam en autonome zenuwsysteem.

De nervus vagus is een zenuw die uit de hersenen komt en naar organen in de borstkas en buik gaat. De mens heeft een linker en een rechter nervus vagus, onder elk sleutelbeen. Ze geven allebei vooral informatie door in de richting van het lichaam naar de hersenen. (UMC Utrecht)

Nervus vagus massage en specifieke oefeningen helpen je om beter om te gaan met angsten, depressies, trauma’s, PTSS, ontstekingen en auto immuunziekten.

Opties nervus vagus massage

  • In de online yin & fascia therapy cursus van Joyce Mol welke voor iedereen toegankelijk is, leer je met yin yoga houdingen en massage fascia ballen de fascia, bindweefsel en de nervus vagus ontspannen. Dit is effectief voor zelfonderhoud wat je op elk moment kunt inzetten. Je kunt deze cursus in je eigen tempo volgen. Zelfmassage is overigens ook een effectief bewezen methode in herstel.

Live Yin & Fascia Therapy Day Training 18 December

Op 18 december 2022 staat er een Yin & Fascia Therapy Day Training gepland in Alkmaar. Tijdens deze dag ontdek je de kracht van Yin Yoga en Fascia Release. Vooral gevolgd door therapeuten en yoga docenten. Maar iedereen is natuurlijk welkom om deel te nemen die chronische pijnklachten ervaart.

De live training is de volledige online training gegeven in 1 dag. De online training is opgebroken in 6 modules welke je in je eigen tempo kunt volgen.

Boeken over de nervus vagus