Iedere maan cyclus start met een nieuwe maan. Op 30 mei 2022 is het om 13:30 nieuwe maan in tweelingen. Nieuwe maan is dé periode waarin je het beste naar binnen kunt keren om te voelen welke intenties je wilt zetten voor deze nieuwe maan cyclus. Nog geen actie. Maar juist voelen en tot je laten komen welke verlangens je hebt en welke ruimte je wilt gaan creëeren om dit tot uiting te laten komen. Nog geen actie. Maar echt bewust naar binnen keren en voelen. In deze blog lees je meer over de energie van deze nieuwe maan in tweelingen en welke rituelen je hiervoor het beste kunt doen.

De betekenis van het sterrenbeeld tweelingen tijdens nieuwe maan

Tweelingen zijn interessante types op het gebied van communicatie. Ze zijn intelligent, charmant, geestig, energiek en slim. Er is altijd behoefte aan verandering. Een nieuwe maan is daarom ook een krachtig moment om ruimte te maken voor die veranderingen. Zo is er ruimte voor nieuw en ontwikkeling.

Daarentegen hebben tweelingen ook temperament en kunnen ze nog wel eens leugentjes voor eigen belang inzetten. Of vinden ze het lastig om mensen te kwetsen en vertonen ze vermijdend gedrag.

Deze nieuwe maan vraagt om ruimte voor nieuw. Maar ook om heldere communicatie. Dit is voor zowel jou als de mensen om je heen fijn. Helderheid en transparantie schept ook een heldere energie in lichaam en geest.

Je kunt diverse rituelen doen om ook helderheid te scheppen in jouw verlangens. Tweelingen zijn types die met van alles en nog wat bezig kunnen zijn. Voelen wat jouw focus is, zorgt ervoor dat je beter weet waar jouw energie naartoe gaat. Hierbij ook de uitnodiging om in stilte te zakken en een ritueel voor jezelf te doen.

Rituelen om te doen tijdens de nieuwe maan

Cacao & Breathwork Ceremonie

Nieuwe Maan is een mooi moment om je open te stellen voor jouw verlangens. Tijdens een cacao ceremonie tunen we in op hartsverlangens en nemen we ruimte om diep te gronden. Je kunt in liefde aankomen bij jezelf en in rust voelen wat jouw verlangens zijn. Door deze met vertrouwen te doorvoelen en uit te spreken, ontstaat er ook ruimte en helderheid voor. Op 30 mei om 20.00 uur geef ik een Nieuwe Maan, Cacao, Breath, Yin & Intention Ceremonie online via zoom.

Tijdens de Nieuwe Maan Cacao, Breath, Yin & Intention Class neem ik je mee op een heart opening reis naar binnen. Met ceremoniële cacao openen we deze les om de spirit van moeder natuur in onszelf te ontwaken. Raw ceremoniële cacao ondersteunt de beoefening van een open hart. Waarin we diepe liefde voor onszelf en alles om ons heen kunnen vinden. Het zal je ondersteunen om aan te trekken wat je verlangt in je leven.

Je kunt deelnemen aan de ceremonie met jouw kop raw cacao of een kop thee. Raw cacao kan je kopen bij de eco winkel in je buurt of bijvoorbeeld bij Cacamo Cacao bestellen.

Journalen

Neem de tijd om helderheid te scheppen in je gedachten door te journalen. Journalen geeft je de ruimte om vrij te schrijven vanuit je hart. Zonder dat je je tegen laat houden door belemmerende gedachtes. Wat zou je doen als alles mogelijk was? Welke verlangens heb jij? Schrijf dit op zonder te stoppen voor 10 minuten.

Je kunt ook het Moon Phase Yin Yoga E-book downloaden. Hierin staan journal practices voor iedere maanfase. Het e-book bevat informatie over de maanfasen, yin yoga, meridianen en schrijf opdrachten. Deze kan je tijdens iedere maancyclus weer opnieuw inzetten.

Mediteer en neem de ruimte om bewust te ademen

Juist nu tijdens de nieuwe maan is het een mooi moment om te starten met mediteren. Wanneer je gedachtes alle kanten op gaan, kan het fijn zijn om bewust te verbinden met je ademhaling. Je ademhaling is de verbinding tussen lichaam en geest en helpt je te verbinden met je hart en verlangens.

Lees of leer iets nieuws

Wilde je al langer een boek lezen of iets nieuws leren? Maak hier nu ruimte en tijd voor. Wanneer je je afgeleid voelt, kunnen je gedachten overal zijn. Behalve bij datgene waar je eigenlijk je focus voor wilt inzetten. Geef jezelf de ruimte om nu eindelijk dat boek te lezen of iets nieuws te leren. Plan hier bewust momenten voor in. En communiceer het ook naar de mensen om je heen dat dit nu even belangrijk is voor je. In principe hoef je je niet te verantwoorden. Maar het kan helderheid scheppen als je nu even geen tijd hebt voor andere mensen / dingen.

Maak verbinding met jouw tribe

Door verbinding te maken met jouw tribe kom je vaak in de flow waar je graag in wilt zijn. Wordt je bewust van de mensen waar je mee omgaat. En of dit bijdraagt aan jouw focus. Tweelingen zijn sociale types. En kunnen dus met 1001 dingen tegelijk bezig zijn. Deze nieuwe maan vraagt van jou om te focussen op dat waar je hart naar verlangt. Dit geld ook voor de mensen om je heen. Dit kan je familie zijn. Je partner. Maar ook op vriendschappelijk gebied mag je hierin bewust keuzes maken.