Zwangerschapsyoga

Gefeliciteerd! Je bent zwanger of je wilt zwanger worden.

Yoga tijdens de zwangerschap is een geweldige manier om actief en fit te blijven, je voor te bereiden op de bevalling en de gezondheid van jou en je baby te bevorderen.

Tijdens de yogalessen tijdens de zwangerschap maken we gebruik van ontspannings- en ademhalingstechnieken met houdingen en stretches die zijn aangepast aan de zwangerschap.

Ons doel is om jou als toekomstige moeder te helpen ontspannen. Daarnaast leren wij jou als toekomstige moeder om een ​​diepere verbinding met jezelf en je baby te maken in deze periode vol veranderingen.

Het beoefenen van yoga tijdens de zwangerschap heeft veel voordelen:

1. Verbetert kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen in alle belangrijke spiergroepen, waardoor aanstaande moeders fysiek worden voorbereid op de bevalling.

2. Vermindert rugpijn en ischias door het strekken van de onderrug, heupen en hamstrings en het verhoogde lichaamsbewustzijn dat helpt een goede houding te behouden en de dagelijkse bewegingen verbeteren.

3. Verlicht stress en angst door ademhalingsoefeningen die ook erg nuttig zijn tijdens de bevalling.

4. Verbetert de slaap door de geest te kalmeren en zwelling en ontsteking rond uw gewrichten te verminderen, vanwege de verbeterde circulatie van het bloed en het zuurstof door het lichaam.

5. Hulp bij de spijsvertering door de verbeterde circulatie naar ons spijsverteringsstelsel die minder ruimte krijgt tijdens de zwangerschap.

Ik kijk er naar uit om je tijdens deze reis te begeleiden en alle voordelen te ervaren die op jou en je baby wachten.

Dagen en tijden:
Woensdag 11.00 – 12.00

Locatie:
Kanaaldijk 301 in Alkmaar

De wekelijkse lessen starten vanaf 8 januari 2020 aan de Kanaaldijk 301 in Alkmaar.

Tarieven:
€59,00 voor een maandkaart

Inschrijven:
Heb je interesse in zwangerschapsyoga? Schrijf je dan in via info@mindeventsfactory.com of 0612378040. Vermeld hierbij hoeveel weken je zwanger bent, wat je verwachtingen zijn en wat je hoopt te leren tijdens deze lessen.

Privé les
€60,00 per uur en reiskosten als de les aan huis wordt gegeven. Reserveren voor een privéles kan via info@mindeventsfactory.com.

Aanvullende verzekering:
Een zwangerschapscursus is bedoeld om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling. Er zijn verschillende cursussen mogelijk, zoals zwangerschapsgymnastiek en zwangerschapsyoga. Zwangerschapscursussen worden niet vergoed vanuit je basisverzekering. Wel bieden sommige zorgverzekeraars dekking in de aanvullende verzekering.

Talen: Nederlands, Engels en Spaans
Languages: Dutch, English, Spanish

Docent: Flavia

Ik ontdekte yoga tijdens de moeilijke periode op de universiteit (de hele dag zitten en studeren) met het doel een beetje te ‘bewegen’. In plaats daarvan heeft het mijn ogen geopend. Ik begon te luisteren en weer voor mezelf te zorgen.

Mijn missie is om yoga niet alleen te delen als een manier om gezond te blijven en jezelf mentaal uit te dagen, maar als een levensreis die je zal helpen om elke dag beter te leven. Ik werd geïnspireerd door mijn moeder, ook yogi, om mijn yogareis te beginnen. Inzicht in onze verschillende behoeften en samen leren heeft invloed gehad op mijn yoga practice en de manier waarop ik communiceer met mijn studenten.

Yoga is voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, lichaamstype, fitnessniveau en gezondheidsdoelen. We kunnen er allemaal van profiteren en ik wil je helpen het te ontdekken! Ik kan niet wachten om deze speciale reis met jou te beginnen.

Certificates:
International Hatha Yoga Teacher 200 hours by Arhanta Yoga
Pregnancy Yoga Specialization 50 hours by Yoga Education Institute
Vinyasa Yoga Specialization  50 hours Volunteer Program by Arhanta Yoga
Yoga Anatomy 20 hours by Julia Zatta

Docent: Joyce Mol

Ik ben in contact gekomen met yoga tijdens mijn studie en later heb ik dit ingezet tijdens een revalidatie traject na een aanrijding. Inmiddels ben ik zelf yoga docent geworden om mensen te helpen ontspannen. Door mensen bewust te maken van hun eigen kracht leer ik hen weer de verbinding met het lichaam aan te gaan. Werken aan ontspanning, kracht en flexibiliteit zorgt namelijk voor meer ruimte in je lichaam en geest.

Inmiddels ben ik me ook gaan specialiseren in zwangerschapsyoga bij het Yoga Education Institute. Vanuit mijn werk als freelance support en social media manager voor zwangerenportaal.nl kreeg ik hier steeds meer interesse in. Het contact met de zwangeren en verloskundigen liet mij inzien dat yoga tijdens de zwangerschap een mooie toevoeging is op de fysieke en mentale gezondheid van de vrouw en de baby.

Tijdens jouw zwangerschap wil ik jou zo goed mogelijk begeleiden naar ontspanning en inspanning. De zwangerschap is een spannende periode waarin je goed naar je lichaam mag luisteren. Je lichaam gaat zich klaar maken voor de bevalling en heeft hier de nodige kracht en flexibiliteit voor nodig. Tijdens de lessen zal ik je hier zoveel mogelijk in begeleiden.

Certificates:
Yin Yoga Teacher Training (200 hrs) at Rise & Shine Yoga Ibiza (2018)
Bewegingstherapie MOOD Massages (2019)
Poweryoga Teacher Training at AALO 50 hours (2019)
Sup Yoga Teacher Training bij SUP Yoga & Fitness Malta 20 hours (2019)
Anatomy for TT Level 200 at Yoganatomy 20 hours (2019)

Following at this moment
Prenatal Yoga Teacher Training Program at Yoga Education Institute (2019 – current)