Yin Yoga is een fijne methode om met de ademhaling meer ruimte te creëren in het lichaam. De ademhaling begeleid je in de houding naar meer verdieping en ruimte. In dit blog lees je de voordelen van de deer pose voor lichaam en geest.

De deer pose is een yin yoga houding waarin we werken op het bekkengebied, onderrug, psoas en SI gewrichten. De twist in de houding zorgt ervoor dat we emoties als frustratie en boosheid kunnen ervaren en loslaten. In verbinding met de psoas (stress spier) die in fight / flight modus aan gaat staan kunnen we met de ademhaling stress en onrust loslaten.

Veel mensen ervaren klachten in de psoas, bekkengebied, onderrug en SI gewrichten. Door hier ruimte in te creëeren met yin yoga houdingen zul je weer meer ontspanning ervaren in je lichaam. Het is belangrijk om naast de oefeningen ook te kijken naar de stress factoren in je leven. Waar komt de stress vandaan? Welke patronen zorgen voor spanning je in je lijf, mind en ego?

Online cursus met deer pose

In de online yin & fascia therapy cursus begeleid Joyce je in diverse yin yoga oefeningen die ruimte geven aan dit gebied. De deer pose komt hier ook in voor, maar dan in combinatie met massage ballen wat nog meer verdieping geeft.

Het heeft tijd en ruimte nodig om de verdieping, stilte en overgave in jezelf te ervaren. Maar wanneer je je daar aan overgeeft, zul je hier lichamelijk én mentaal de voordelen van gaan ervaren.

Boeken over de psoas en het bekken