Op 18 januari staat de volle maan in Kreeft. Kreeft is een waterteken welke staat voor huiselijke sfeer, motherhood, sisterhood, emotionele balans. Acceptatie in alles doorvoelen wat is. Dat kreeft in de winter in de volle maan staat brengt ons terug naar de essentie. De winter staat voor het water element. Yin energie en vrouwelijke zachte kracht. In deze periode mag je in zachtheid ruimte voor jezelf innemen. Selfcare en zelfliefde beoefenen. In deze blog vertel ik je meer over rituelen die je kunt toepassen om in jouw zachte kracht aan te komen.

De betekenis van het sterrenbeeld kreeft en de volle maan

Kreeften zijn emotionele types die van nature heel gevoelig zijn. Zij brengen zachtheid en gronding in de wereld waarin men zich kan overgeven aan alles dat is. De oermoeders van de natuur. Tijdens de volle maan in kreeft is het fijn om het thuis lekker gezellig te maken. Steek de kaarsjes aan. Kook lekkere en gezonde maaltijden. Zorg goed voor jezelf. Neem een warm bad of douche en douche eventueel koud af om je weer opgeladen te voelen.

Dit is de tijd waarin je mag loslaten wat je niet meer dient. Alles aan emoties, gevoelens, relaties, projecten en eventuele spullen die je niet meer dienen mag je loslaten. Je kunt hier diverse rituelen voor doen.

Journalen

Schrijf je emoties en gevoelens van je af. Maak er een ritueeltje van. Door bewust te mediteren op het thema dat jij los wilt laten, kom je aan bij jezelf. Zo maak je ook daadwerkelijk de ruimte om te doorvoelen wat je los wilt laten. Hierna kun je vrij gaan schrijven. Schrijf in 10-20 minuten alles van je af wat in je op komt. Na afloop kan je dit papier eventueel ritueel verbranden onder de volle maan.

Wil je support bij maanrituelen? Download dan het Moon Phase Yin Yoga E-book. In dit E-book staat informatie over iedere maanfase, yin yoga practices en journal opdrachten. Deze kan je iedere maancyclus weer opnieuw inzetten.

Breath & Flow

Om je voor te bereiden op wat je los wilt laten kan je ook deelnemen aan de online Full Moon Breath & Flow les op maandag 17 januari van 20.00 – 21.15 uur. Op 18 januari is het om 00:51 precies volle maan. In deze Full Moon Breath & Flow class neem ik je mee in een Feminine flow waarin je diep contact maak met je emoties, gevoel en intuïtie. Een zachte Yin Flow die je mee laat voeren in de energie van het water element. De zachtheid van onze vrouwelijke kracht.

Na afloop deel ik een intentiekaart met een schrijfopdracht waarin je ruimte kunt gaan maken voor wat je los wilt laten en mee wilt geven aan de volle maan.

Creëer een sacred space

Eerder in deze blog schreef ik al om het thuis lekker warm en gezellig te maken. Steek de kaarsjes aan. Creëer een sacred space. Eventueel met een altaartje waar je jouw edelstenen op kunt leggen. Materialen die jouw intentie voor deze volle maan versterken.

Ook kan je voor jezelf bedenken wat je los wilt laten aan spullen. Wat heb je niet meer nodig? Geef je het door aan iemand anders? Gooi je het weg? Ruim je huis lekker op zodat je fris en opgeruimd straks het voorjaar in kunt stromen. Vanuit de zachte feminine energy naar de mannelijke ontwakingskracht.

Retreat yourself

Op 22 januari geef ik, Joyce, samen met Lisa Doodeman een heerlijke ontspannen Cacao, Chakra Flow & Soundhealing Retreat. Een dag vol liefde, licht en verbinding. Waarin we de feminine en masculine energie gaan laten samensmelten. Gun jezelf dit cadeau tijdens de afnemende maan om nieuwe energie op te doen, los te laten in de zachte vrouwelijke energie. Zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe energie. Echt opladen in liefde en licht.