fbpx

Heb je last van onderrug of bekken klachten? Probeer dan eens de malasana yogi squat. Dit is een yin yoga houding waarin we werken op het dieper liggende bindweefsel, gewrichten en spieren in de onderrug en het bekken. Lees gauw door hoe je deze oefening kunt uitvoeren om meer ontspanning te ervaren.

 

De malasana yogi squat heeft nog een aantal voordelen. Het is een houding waarin we ook werken aan balans. Er wordt nogal wat gevraagd van de kuiten, liezen en hamstrings. Het hele onderlijf wordt als het ware meegenomen.

 

Zo kom je in de houding:

  1. Ga rechtop staan op heupbreedte
  2. Plaats je handen tegen elkaar aan voor je borst
  3. Kom naar beneden in de squat houding
  4. Let op of je voeten plat op de grond staan. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kan je ook een yoga blok of een opgerold dekentje onder je hielen plaatsen. Een andere optie is het oprollen van je yogamat. Zo kom je toch in de squad houding.
  5. Houdt deze houding 3-5 minuten vast en adem bewust door naar de stretch. Door middel van je ademhaling creëer je meer ruimte in het bindweefsel, gewrichten en spieren.

 

Zelf werk ik ook veel met fascia ballen vanuit de fascia therapy. Deze kan je ook onder je hielen plaatsen waardoor er nog extra stretch plaatsvindt vanuit de hielen. Dit werkt namelijk door op het hele lichaam tot in je kruin.

 


Wil je meer leren over yin yoga? Meld je dan eens aan voor een yin yoga of yoni yoga les via het online lesrooster. Je kunt voor fascia therapy ook deelnemen aan een specifieke workshop. Hierin behandelen we alle fascia lijnen, meridianen en oefeningen met behulp van
fascia ballen. 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: