fbpx

> Yin Yoga is verbonden aan een cirkel van Elementen: Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal. Aan deze elementen zijn verschillende emoties verbonden. Deze emoties zijn weer verbonden aan organen en andersom. De organen hebben invloed op de emoties en de elementen. Je kunt Yin Yoga inzetten als een hulpmiddel om balans te creëren tussen Yin en Yang. Op de mat, maar ook in het dagelijks leven. Je leert ermee op een eerlijke manier naar jouw emoties en gebreken te kijken. De realiteit van jouw leven.  

 

Organen:

Hart, dunne darm, San Jiao, Pericardium

Emotie:

Vreugde (Happiness, Joy)

 

 

Het hart is de bestemming van licht en compassie

De plek waar pure liefde zich vestigt

Je leeft vanuit je Passie

Je bent een continue Inspirator

Je Ziel spreekt vol Liefde

 

De plek waar je hart zich bevindt is de plek waar jij vanuit jouw echte kracht leeft. De bestemming waar jij leeft vanuit vreugde, maar ook werkelijk verdriet kan ervaren en voelen. Je kunt echt hart pijn hebben als je intens verdrietig bent. Maar je kunt ook je hart voelen vlammen als je volledig vanuit jouw potentie leeft.

Je hart is een orgaan dat constant wakker is en volledig blijft functioneren zonder rust. Met een fitbit kan je wel meten dat je hart in slaaptoestand langzamer gaat kloppen. 

Als jouw vuur element volledig in balans is, ga je met sprankelende ogen de wereld in kijken.
Ook wel ‘’bright eyes’’ genoemd.

 

Dan is er nog iets wat bewezen is. Je hart is niet in staat om zelf kanker te krijgen. Het is niet in staat om slechte cellen aan te maken. ‘’The spirit can’t be broken by bad cells’’. Motherboard legt uit waarom hartkanker niet echt een ding is. Als er dan hartkanker ontstaat (jaarlijks wordt er maar 1 diagnose gesteld), dan komt dat door uitzaaiingen vanuit de longen of andere lichaamsdelen. Soms bereikt het hart nog niet eens. Dan komt het alleen bij het pericardium. Het pericardium beschermt het hart. Het is een spier die de slechte/ negatieve energie weghoudt van het hart, ‘’the right side of the spirit’’.

 

Het hart heeft de volste betekenis van het lijf.

Er wordt gezegd dat iets jouw lichaam verlaat wanneer je doodgaat.

Je ziel weegt maar liefst 7 gram.

 

Dunne darm

De Dunne darm meridiaan is verbonden met het vuur element. De dunne darm is maar liefst 7 meter lang en bevind zich aan ovenkant van het lichaam. Het grootste deel van de reis die het voedsel aflegt en waar alle goede stoffen worden gescheiden van de slechte voedingsstoffen speelt zich af in de dunne darm. De goede voedingsstoffen worden opgenomen, de slechte voedingsstoffen worden afgevoerd via de dikke darm.

 

De dunne darm is verbonden met alle vormen van connecties. Als iemand jou negatief behandeld, wordt jouw dunne darm negatief benaderd. Er zal invloed op uit geoefend worden.

 

Als jouw vuur element in balans is ervaar je ‘The Mystical Feeling’.

 

Je passie, het vuur in jou is de rode draad in jouw leven. Als je volgens deze draad leeft, volg je jouw pad. Hierbij kan je echter niet verwachten dat je altijd het vlammende gevoel van vuur ervaart. Het is nodig om zo nu en dan een inzinking te ervaren om de rode draad weer opnieuw te kunnen volgen. Er komen veranderingen in de draad gaandeweg. Dat moeten we leren accepteren en daar vloeiend op mee bewegen zal niet altijd gaan. Wel kunnen we ervoor kiezen om weer terug te gaan naar de rode draad die bij ons passie, inspiratie en liefde opwekt.

 

Vraag je dus continu af: wat is mijn intentie op deze aarde?

En als je het dan even niet weet, dat geeft niets. Dat is het moment van Rust (Aarde).

Ons leven heeft een diepere betekenis. We zijn hier allemaal gekomen voor de reis van het leven (the learning journey).

Het vuur element is verbonden met het aantrekken van jouw tribe.

 

The lopende rode draad in de elementen is als volgt:

 • Water voedt hout
 • Vuur wordt Aarde
 • Metaal is in Aarde

 

Aandoeningen die verbonden zijn aan het hart element zijn:

 • Depressie – vuur element
 • Life has no meaning – vuur element
 • Eenzaamheid – vuur element

 

Vuur is niet in balans als:

Er problemen zijn met de bloedvaten en de bloedcirculatie, hartziektes, koude handen, hart pijn (liefdesverdriet), constipatie, diarree.

De dunne darm meridiaan loopt over de schouder. Als mensen schouder problemen hebben controleer dan hoe de vertering van die persoon is. Dat geldt voor beide schouder kanten.

Op basis daarvan kan er gekeken worden naar allergieën van lactose en gluten:

 • Brood
 • Melk

Je merkt al gauw aan bepaalde lichamelijke klachten dat er iets niet in orde is. Door verschillende soorten voeding los van elkaar uit het eetpatroon te houden, leer je te herkennen welke voedingsstoffen voor welke klachten zorgen.

 

Houdingen die passen bij het Vuur Element:

Heart openers:

 • Anahata
 • Fish
 • Camel
 • Lying twists
 • Cat pulling it’s tail

Sun salutations zorgen ervoor dat je lichaam ontwaakt. Het vuur wordt aangewakkerd. De Sun Salutation is de welbefaamde body warmer.

 

Yin Yoga lessen

Wil je toch meer weten hierover of heb je vragen? Stuur dan gerust een mailtje naar info@mindeventsfactory.com

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: