Wat is fascia?

Fascia is weefsel dat zich bevindt rondom de spieren, organen, gewrichten en botten. Lange tijd werd gedacht dat chronische pijn zich alleen in de spieren kon vastzetten. Maar de invloed van fascia is nog veel groter. Het verbind het hele lichaam met elkaar als een organisch netwerk. Wanneer er blokkades in het fascia ontstaan door middel van breuken, operaties, littekens of emoties, werkt dit door op het hele netwerk. Fascia stimulatie met yoga kan helpen om de fascia weer gezond te krijgen en emotionele en fysieke blokkades los te laten.

Wat is fascia yoga?

Yin & Fascia Therapie is een vorm van yoga waarbij gebruik wordt gemaakt van props als fascia ballen. Door deze in te zetten in yoga houdingen, kunnen klachten op een dieper niveau opgelost worden. Zo worden yin yoga houdingen gecombineerd met massage ballen. Maar ook de opbouw van kracht is belangrijk in het soepel houden van de fascia en het versterken van het lichaam.

Yin Yoga is een bekende yogavorm waarin we houdingen 3-5 minuten aanhouden om blokkades in het bindweefsel op te lossen. Fysiek en emotioneel werkt dit door. Wanneer er extra stimulatie bij komt met fascia ballen, kun je nog dieper gaan in het bindweefsel. Vaak kom je met fascia ballen ook op plekken waar je alleen met de yin yoga houding niet kunt komen.

Welke klachten kan ik ermee oplossen?

  • Chronische pijn;
  • Spanning en stagnatie in het bekken;
  • Emotionele blokkades die je moeilijk los kunt laten;
  • Litteken weefsel gezonder maken;
  • Rugklachten verminderen;
  • Minder in je hoofd en meer in je lijf aanwezig zijn;
  • Leren vertragen en voelen welke emoties er aanwezig zijn.

Online Yin & Fascia Therapie Cursus

De online yin & fascia therapy cursus is veelvuldig gevolgd. Denk hierbij aan individuen met chronische pijn klachten, littekens, emotionele blokkades. Maar ook vele yoga docenten, acupuncturisten, (massage) therapeuten, ademwerk coaches en body workers volgde deze training live en online. Het is een mooie aanvulling op je huidige toolbox die diep doorwerkt tot in iedere cel. En ook een fijne reis voor jezelf waarin je afreist naar diepe stilte, rust en ontspanning. Meer over de cursus lees je hier.