fbpx

De afgelopen jaren ben ik me veel gaan verdiepen in de vrouwelijke kracht. Feminine Energy. Hoe wij als vrouwen leven en hoe we meer in onze eigen kracht kunnen komen door het vinden van rust, rituelen en energieke practices. Een aantal boeken hebben hier een mooie bijdrage aan geleverd. Ik deel hier graag een lijstje met je zodat jij wanneer je dit wilt ook kunt gaan verdiepen in de vrouwelijke kracht, rituelen en practices. Super waardevol.

Het boek Dochters van de maan is voor iedere vrouw die meer in verbinding wil komen met haar cyclus. Door te leven vanuit je cyclus kom je meer in verbinding met jouw creatie kracht, rust momenten en energieke momenten.

Dit boek is geschreven door Annemarie Peters (1955). Zij heeft ruime ervaring als begeleider in de gezondheidszorg: als geestelijk verzorger, trainer en adviseur. Zij heeft haar eigen praktijk voor levensloopbegeleiding en groepswerk en geeft workshops en lezingen over vrouwenspiritualiteit, dromen en het medicijnwiel.

Het boek Wild Mercy betekend de wereld voor mij. Deze bijzondere vrouw leefde in verschillende culturen, rituelen en bewustzijnsniveau. Ze deelt hierin verschillende verhalen, rituelen uit diverse culturen. Ik vind het een prachtig boek hoe ze vanuit liefde voor verschillende culturen de verhalen samenbrengt.

De kracht van kwetsbaarheid is een van de boeken die ik las na mijn burn-out. Hierin vond ik de moed om kwetsbaarheid te tonen naar mijn omgeving. Maar ook naar mezelf. Ik weet dat het lastig kan zijn om open te zijn over je gevoelens en emoties. Dit boek geeft je inzichten hoe krachtig het is om je kwetsbaarheid te tonen.

De moed van imperfectie was voor mij een inzichtgevend boek als voormalig perfectionist. Ik kan het iedere perfectionist aanraden om dit boek te lezen. Sindsdien heb ik perfectionisme goed kunnen loslaten. Ik blijf bij mijn imperfectionele zelf. Start before your ready. Je bent mooi zoals je bent.

Als je meer vanuit je creatie kracht wilt gaan leven, dan kan ik je het boek ‘BIG MAGIC’ van Elizabeth Gilbert ten zeerste aanraden. Een van mijn favoriete boeken op het gebied van creativiteit. Het gaat vooral over proberen, ervaren, genieten en doorzetten. Creativiteit is iets wat we mogen uiten vanuit vertrouwen. Projecten die je opzet mag je uit proberen. Als het niet lukt, ga dan niet direct bij de pakken neerzitten. Kijk hoe je het anders kunt doen. Laat het even los. Of ga weer even bij jezelf na wat je nieuwe richting is. Dit boek geeft je tips hoe je hiermee om kunt gaan. Het is een speels boek waarin je volledig in het verhaal mee kunt gaan. Het brengt je vooral zelfvertrouwen, durf en moed.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: