fbpx
Blog De Maan

8 augustus Nieuwe Maan en Leeuwenpoort

Op zondag 8 augustus 2021 is het Nieuwe Maan en Leeuwenpoort. Tijdens deze nieuwe maan in Leeuwenpoort nemen we de ruimte om te transformeren. Nieuwe intenties te zetten voor de komende tijd en laat je los wat je niet meer nodig hebt. Het is een periode van stilte. Voelen en de ruimte nemen voor jezelf. Juist in momenten van stilte komen de antwoorden tot jezelf. Voor wat jij nodig hebt. Het is een moment van reflectie en verdieping. Juist door dit te doen ervaar je de komende maand meer rust en meer focus. Focus voor jouw passie, jouw vuur en zachtheid.

Blog Body Mind

Het effect van angst op lichaam en geest

Ben jij je bewust van jouw emoties en welk effect deze hebben op jouw lichaam en geest? In het verleden werden lichaam en geest als twee losstaande delen gezien. Maar feitelijk zijn zij onlosmakelijk verbonden. Inmiddels wordt ook in de medische wereld gezien dat lichaam en geest als een gezien mogen worden. Emoties hebben werkelijk invloed op lichaam en geest en kunnen daarin ook veranderingen aanbrengen. In dit artikel vertel ik je meer over de effecten van angst op lichaam en geest.

Blog

Sensualiteit en seksualiteit stimuleren door chakra balans

Wil je meer plezier in je leven ervaren? Je sensueel voelen en je seksualiteit een boost geven als vrouw? Verdiep je dan wat verder in het bekkengebied. Wanneer we vanuit de chakra’s kijken, bevindt zich het 2e chakra zo vlak onder de navel. Dit wordt ook wel de Swadhistana chakra of de sex chakra genoemd. Wanneer je blokkades ervaart in jezelf rond het gebied van seksualiteit en sensualiteit dan is het een prachtige manier om met de chakra leer te gaan werken. In dit artikel vertel ik je wat meer over het boosten van je sensualiteit en seksualiteit door middel van de chakra’s.

Blog Mind Motivational

Boost je zelfvertrouwen met deze tips

Wanneer je een laag zelfbeeld hebt, kan je nogal in een negatieve spiraal raken. Een laag zelfbeeld kan ontstaan door trauma, mishandeling (mentaal en fysiek) of door andere gebeurtenissen in het leven. Hierdoor kan je aan jezelf gaan twijfelen. In dit artikel geef ik je een aantal tips die je kunt inzetten om je zelfvertrouwen te boosten. Allereerst zal ik je wat meer vertellen wat zelfvertrouwen is.

Blog Spiritual Woman

Boeken om je vrouwelijke kracht te stimuleren

De afgelopen jaren ben ik me veel gaan verdiepen in de vrouwelijke kracht. Feminine Energy. Hoe wij als vrouwen leven en hoe we meer in onze eigen kracht kunnen komen door het vinden van rust, rituelen en energieke practices. Een aantal boeken hebben hier een mooie bijdrage aan geleverd. Ik deel hier graag een lijstje met je zodat jij wanneer je dit wilt ook kunt gaan verdiepen in de vrouwelijke kracht, rituelen en practices. Super waardevol.

Blog

Fysieke en mentale klachten na corona verminderen met ademwerk

In deze coronapandemie ervaren veel mensen problemen met ademhalen, lage energie, depressie, vermoeidheid en angst. Zelf spreek ik ook uit ervaring omdat ik zelf ook corona heb gehad in november 2020. Blij was ik dat ik ervaring heb met ademwerk, yoga en tools die ik direct kon inzetten om klachten te verminderen en mijn immuunsysteem te boosten. Mijn geleerde kennis vanuit mijn opleidingen kon ik zo goed inzetten. En ook nu nog. Ik ontvang regelmatig mensen in de studio die problemen ervaren met ademhalen, vermoeidheid ervaren en angstklachten hebben. Vooral het stukje ademhaling is waar we op gaan focussen bij herstel. Dit is de basis voor het functioneren van het lichaam, organen, emoties, ziekten etc. In dit artikel vertel ik je meer over de methodes die je kunt inzetten om weer beter te kunnen ademen, energie terug te krijgen en angstklachten op te lossen.

Blog Mind Motivational

Tips om je ochtend in rust te beginnen

Veel mensen worden wakker en staan direct aan. Het digitale leven en sociale leven begint weer. Wanneer je altijd direct op je telefoon kijkt om direct te checken wat er allemaal is gebeurd online, dan duik je meteen het leven van de ander in. Wanneer er negatieve berichten voorbij komen, kan dit direct je mood van de rest van de dag beïnvloeden. Neem daarom in de ochtend eerst tijd voor jezelf. Sta in rust op. In deze blog krijg je van mij een aantal tips die jou helpen om je ochtend in rust te beginnen.

Blog Mind Motivational

3 tips om van destructieve smoesjes naar actie te gaan

Hoe vaak vertel jij jezelf een smoesje om iets niet te hoeven doen? De realiteit is dat dit werkelijk uitstel gedrag is. Binnenkort ga je echt weer naar yoga. Of binnenkort ga je echt weer sporten. Maar maanden later zit je nog steeds in dat zelfde smoesjes patroon. Uiteindelijk hou je alleen jezelf voor de gek. De waarheid is namelijk dat je het wel kan. Je mindset heeft alleen een shift nodig om daadwerkelijk die verandering te gaan maken. Hoe je dit doet lees je in deze blog.

Blog Food

Blueberry Magic Smoothie Bowl

Start je dag met een heerlijke Blueberry Magic Smoothie Bowl. Blauwe bessen zijn super gezond. Het besje bevat anthocyaan welke de bes de blauwe kleur geeft. Dit heeft een positieve werking op hart- en bloedvaten. Vetophoping / hoge cholestrol wordt hierdoor verminder in de bloedvaten. Verder bevat het ook antioxidanten wat ontstekingsremmend werkt. Daarnaast berschermen de besjes ook tegen verschillende ziekten, zoals kanker.